بنیانگذار بهداش

داود عابدی آملي در سال 1316، در شهر آمل متولد شدند. پس از به پايان رساندن تحصيلات دوره دبيرستان در رشته ریاضی، در سال 1337 با موفقيت در آزمون ورودی دانشگاه پلی تكنيك ( صنعتي امير كبير فعلي) در رشته مهندسي شيمی و پتروشيمی مشغول به تحصيل شده و در سال 1342 با اخذ مدرك كارشناسی ارشد در رشته مذكور فارغ ¬التحصيل شدند. ایشان کار را در دوران کودکی همزمان با خود شناختند. از همان سنین کم جلوی در مغازه پدر خود کاسبی داشتند و به فروش اجناس کوچک خریداری شده از مغازه پدر و یا بازار می پرداختند و این گونه شد که طعم خودکفایی و استقلال را از سن 4-5 سالگی چشیدند.

به واسطه پدر خود بسیار زودتر از کودکان هم سن و سال خود به رشد و بلوغ فکری و اجتماعی رسیده بودند چرا که پدر همیشه در حال گوش کردن به رادیو و اخبار بودند و در مورد مسائل مختلف بحث می کردند. در همین دوران علاقمندی ایشان به مطالعه نیز نمود یافت و هر نوع کتابی که به دستشان می رسید با ولع و اشتیاق تمام بررسی کرده و می خواندند. از خوش اقبالی، روبروی مغازه پدریشان کتابفروشی بود و ایشان آزادانه از کتابهایش استفاده می کردند، به طوری که اکثر کتابهای آن مغازه را در همان سنین پایین خوانده بودند. به واسطه همین مسائل زمانی که پا به مدرسه گذاشتند به مراتب درک بیشتری از شاگردان هم سن خود از کار و زندگی و مسائل اجتماعی داشتند.
در دورانی که مردم با فقر و گرسنگی دسته و پنجه نرم می کردند، ادامه تحصیلات موضوع رایجی نبود و جوانان مجبور بودند که کار کنند و کمک خرج خانواده باشند. آقای عابدی نیز در این دو راهی قرار گرفتند، می توانستند کار کنند و باری از دوش خانواده بردارند و یا اینکه به دانشگاه بروند، اما اینجا نیز لطف پدر شامل حالشان می شود و حامی و مشوق ایشان برای ادامه تحصیل می شوند و به این ترتیب در کنکور شرکت کردند و در 3 رشته ریاضی، فیزیک و پتروشیمی قبول شدند.
در طول تحصیلات دانشگاهی همزمان در کارخانه های متعددی از جمله کارخانه شیشه سازی، پلنت های صابون سازی و روغن نباتی سه گل، کارخانه قند، پلنت اولئوکمیکال تصفیه خانه آب تهران، پلنت های شوینده و چاه های نفتی قم (ساخت گِل حفاری) دوره های کارآموزی را گذراند. دائم به دنبال فراگیری دانش بودند و از هر فرصتی استفاده می کردند تا به تجربیات خود بیافزایند که بعدها همین کسب دانش و تجربیات زمینه ساز موفقیت های روز افزونشان شد. پس از تحصیل به استخدام شرکت پتروشیمی پازارگاد و بعد از 2 سال به استخدام شرکت تولیدارو درآمدند و بعد از تاسیس تولی پرس هم یکی از فعالان آن شرکت بودند. بالاخره در سال 1360 گروه مهدتاژ را راه اندازی کردند و با تمام سختی های طاقت فرسا در سال 1368 اولین محصولاتشان راهی بازار شد.

تاریخچه بهداش

عضو مجموعه
0 +
سال تجربه
0 +
سهم بازار داخلی از تولید مواد اولیه صنایع شیمیایی
0 %
سهم صادرات از مواد اولیه صنایع شیمیایی
0 %

در راستای هدف استقلال صنعتی كشور عزيزمان ايران، شركت شيميايی بهداش در سال 1359 در كارگاه كوچكی در تهران پايه ريزی گرديد و در سال 1362 به عنوان اولین و بزرگترین تولید کننده انواع ترکیبات فعال سطحی (Surfactants) کشور تاسیس شد.

  • در سال 1363 اجازه تاسيس يک واحد سولفوناسيون و سولفاسيون به ظرفیت 12،000 تن در سال اخذ شد و در سال 1368 این واحد در شهر صنعتی ليا قزوين در زمينی به مساحت 40 هزار متر مربع راه اندازی گردید.
  • در آبان‌ ماه سال 1368 سديم لوريل اتر سولفات (بهداپون) ماده اوليه شامپوها برای اولين بار در ايران و اسيد سولفونيك ماده اوليه شوينده ها تولید گردید.
  • در سال 1371 تجهيز واحد طراحی، مهندسی و ماشين سازی به بهره برداری رسید.
  • در سال 1372 واحد صابون سنتتیک (Detergent Bar) به ظرفیت 10،000 تن در سال تاسیس شد.
  • در سال 1372 طراحي و ساخت يك واحد سولفوناسيون به ظرفيت 15،000 تن در سال به ‌انجام رسيد و در سال 1374 به بهره برداری رسید.
  • در سال 1382 كارخانه جديد اولئوكميكال تاسيس شد.
  • در سال 1383 واحد صابون چرب به ظرفیت 18،000 تن در سال تاسیس شد.
  • در سال 1387 واحد تولید ازت تاسیس شد.
  • در سال 1387 واحد اتوکسیلاسیون به ظرفیت 5،000 تن در سال تاسیس شد.
  • در سال 1388 واحد حرارتی (کوره) سدیم سیلیکات به ظرفیت 40،000 تن در سال تاسیس شد.
  • در سال 1389 تاسیس کارخانه پودر به ظرفیت 120،000 تن در سال انجام شد.
  • در سال 1389 کارخانه سیلیکات به روش اتوکلاو به ظرفیت 40،000 تن در سال به بهره برداری رسید.
  • در سال 1389 کارخانه زئولایت A4 به ظرفیت 40،000 تن در سال تاسیس شد.
  • در سال 1389 واحد اسپری درایر به ظرفیت 150،000 تن در سال تاسیس شد.
  • در سال 1391 واحد صابون بچه به ظرفیت 6،000 تن در سال به بهره برداری رسید.
  • در سال 1393 شرکت هنکل آلمان آمادگی خود را جهت خرید کارخانه های تولید کننده محصولات شوینده و آرایشی و بهداشتی تاژ و صاف اعلام کرد.
  • در سال 1395 فروش کارخانه های گروه مهد تاژ و صاف به صورت سرمایه گذاری خارجی انجام شد و منابع ارزی قابل توجهی وارد نظام بانکی کشور گردید.

شرکت بهداش از سال 1395 به بعد، اقدام به سرمایه گذاری و گسترش حوزه فعالیت خود در عرصه صنایع بالادستی نمود و در حال حاضر تولید کننده مواد اولیه و واسطه ای صنایع شوینده، آرایشی و بهداشتی، فولاد، کاشی و سرامیک، پتروشیمی، نفت و گاز است که با بیش از 250 هزار تن تولید سالانه محصول، حدود 20 هزارتن صادرات مواد اولیه صنایع شیمیایی تامین سهمی معادل 60 درصد بازارهای داخلی و 40 درصد صادرات به بازارهای هدف خارجی را بر عهده دارد.

شركت شيميايی بهداش توليدات خود را در اختيار بيش از 120 كارخانه جهت توليد انواع شوينده ها قرار می دهد و قادر به توليد طيف وسيعی از مواد اولیه و واسطه ای مورد نياز صنعت شوينده، آرايشی و بهداشتی می باشد. هر نام و محصـول جديدی كه در شركت شيميــايی بهـداش عرضه می شود، گـام تازه ای در راه نيل به هدف خودكفايی و قطع وابستگی صنعتی کشور عزیزمان ایران است.

این شرکت با اتخاذ استراتژی توامان جایگزینی واردات و توسعه صادرات، برای تولید هر چه بیشترِ مواد اولیه و واسطه ای صنایع مورد اشاره با بهره گیری از بخش تحقیق و توسعه توانمند و ماهر و همچنین در اختیار داشتن چندین پایلوت پلنت، در حال حاضر تحقیق و تولید صنعتی انواع کاتالیست های مورد نیاز کشور را بویژه برای صنایع پتروشیمی، نفت و گاز برنامه ریزی و آغاز کرده است. از سوی دیگر، اکثر کاتالیزورها برای اثرگذاری به مادۀ زمینه موادی نظیر  Matrix  و اتصال دهنده Binders و افزودنی های مختلف نیاز زیادی دارند که تمامی آن ها با بهره گیری از معادن داخل کشور، در بخش تحقیق و توسعه R&D این شرکت به تدریج تولید شده و با یاری خداوند بزرگ، کشور در آینده نزدیک از واردات این گونه مواد که برای صنایع پتروشیمی، نفت و گاز که اهمیت حیاتی دارند خودکفا خواهد شد.

در این راستا، با راه اندازی فاز جدید گسترش ظرفیت های تولیدی شرکت اقدام به تولید غربال های مولکولی شاملA3، A4، A5، X13 و همچنین کاتالیست های پالایشگاهی FCC,RFCC,NAY,USY,REY  مورد نیاز صنایع نفت وگاز نموده است. این تولیدات نیازهای کشور را تا حد زیادی تامین خواهد کرد.

کارخانه ها و واحدهای تولیدی شرکت شیمیایی را می توان به صورت زیر دسته بندی کرد:

الف: واحدهای فعال در حوزه شیمی آلی

  • واحد الئوکمیکال
  • واحد اتوکسیلاسیون
  • واحدهای سولفوناسیون و سولفاسیون

ب: واحدهای فعال در حوزه شیمی معدنی

  • واحد تولید زئولایت
  • واحد سیلیکات
  • واحد تولید پودر روانساز
  • واحد تغلیظ سود

ج: واحد تولید کالای مصرفی

  • واحد تولید صابون چرب

واحدها و طرح های در دست اجرا

  • طرح تولید کاتالیست FCC, RFCC با ظرفیت 10,000 تن در سال
  • طرح تولید زئولایت های تیپ Y، شامل: NaY, USU, ReY با ظرفیت 12,000 تن در سال
  • واحد تولید مولکولارسیوهای زئولایتی، شامل: A3، A4، A5، X13 به ظرفیت 3،000 تن در سال و در طرح جدید 10،000 تن در سال
  • طرح ایجاد واحد آلومینیوم سل به ظرفیت 6،000 تن در سال
  • طرح تصفیه خانه جدید شرکت به ظرفیت 6500 متر مکعب در سال
  • طرح انبار و بسته بندی مایعات
  • پروژه توسعه نیروگاه
  • پروژه بنتونیت فراوری شده
  • پروژه تولید سودو بوهمایت
  • پروژه تولید ZSM-5 با همکاری شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی
  • پروژه کائولن فرآوری شده
  • طرح ها و پروژه های مختلف توسعه و افزایش ظرفیت در واحدهای مختلف

کارخانه های سولفوناسیون، سولفاسیون و الئوکمیکال بهداش قادر است انواع الکل های چرب ساده و اتوکسیله، آلکیلات های خطی، غیرخطی، آلفا الفین ها، متیل استر و نظایر آن را سولفونه و یا سولفاته کرده و انواع املاح سدیم، پتاسیم، آمونیاك و اتانول آمین ها (منو، دي و تري ) را بدست آورد. محصولات تولید شده در کارخانه های بهداش قابل مصرف در انواع فرمولاسیون شوینده هاي خانگی، فرآورده هاي شخصی، پودرهای شوینده و پاك کننده هاي صنعتی می باشد. با شروع فعالیت کارخانه های بهداش مردم شاهد فراوانی مایعات پاك کننده، شوینده، انواع شامپو و مواد کمکی نساجی در بازار بوده، بطوریکه در حال حاضر مصرف کنندگان امکان انتخاب انواع پاك کننده با برند دلخواه خود را پیدا کرده اند و تولید کنندگان داخلی با بالا بردن کیفیت محصولات تولیدی خود، در رقابتی سالم قرار گرفته اند .

شرکت شیمیایی بهداش افتخار دارد که مواد اولیه و حدواسط را برای تولید محصولات بهداشتی و شوینده با آخرین تکنولوژی و جدیدترین روشهای سولفوناسیون و سولفاسیون و با بهره گیری از یک گروه علمی با تجربه تهیه و در اختیار تولید کنندگان محصولات بهداشتی و شوینده قرار می دهد .

کارخانه های شیمیایی بهداش با کمک گرفتن از کادر علمی و تخصصی مجرب و بهره گیري از پیشرفته ترین تکنولوژی قادر است محصولاتی در سطح بالاترین استانداردهای بین المللی تولید و عرضه نماید. محصولات تولیدی این شرکت قابل رقابت با بهترین محصولات خارجی است .

شرکت بهداش به خاطر توانمندی در امر ساخت مواد اولیه و حدواسط با کیفیت عالی و استاندارد شده با کمال افتخار موفق به کسب مقام اول در نمایشگاه تخصصی وزارت بازرگانی و وزارت صنایع گردید.

هرنام و محصول جدیدی که در شرکت شیمیایی بهداش عرضه میشود گام تازه ای است در راه نیل به هدف خود کفائی و قطع یکی از بندهای وابستگی صنعتی در زمینه شوینده ها می باشد. کارخانه های سولفوناسیون بهداش قادر است انوع الکلهای ساده و اتو کسیله از نوع سنتزی و طیبعی، الکیلات ها و آلفا ا لفین و نظایر آن را سولفونه کرده و انواع املاح سدیم، پتاسیم و اتانول آمینها (منو، دی و تری) را تولید نماید. این شرکت در واحد اولئو کمیکال قادر به تولید آمفو تریکها ، نانیونیک ها ، کاتیو لیک ها، آنیونیک ها و STS میباشد . مواد تولید شده فوق قابل مصرف در انواع فرمولاسیونهای مربوط به مایعات پاک کننده صنعتی، خمیر دندان، صابونهای طبی و پودرهای شوینده و غیره میباشد. این شرکت در حال حاضر قادر است مواد اولیه کارخانه های بهداشتی و آرایشی را تامین کند. محصولات تولیدی این شرکت به یقین قابل رقابت با بهترین محصولات خارجی است.

توانمندی های منحصر بفرد شرکت بهداش:

شرکت شیمیایی بهداش به‌عنوان اولین و تنها تولیدکننده کاتالیزورهای واحدهای FCC/RFCC در ایران با ظرفیت فعلی تولید سالانه 10،000 تن توانایی تولید انواع مختلف کاتالیزور متناسب با نیازمندی پالایشگاه­ها را دارد. تولید این نوع کاتالیزورها که از نقطه‌نظر تنوع مواد اولیه و فرآیند ساخت از پیچیدگی فراوانی برخوردار است، متکی به دانش فنی و چند دهه تجربه تولید مواد شیمیایی گوناگون توسط این شرکت است که مختصراً به برخی از آن­ها اشاره می­گردد:

  • نخستین و بزرگ‌ترین تولیدکننده زئولایت A4 با ظرفیت 40،000 تن در سال در ایران
  • تولید انواع زئولایت­های نوع A ازجمله A3، A4، A5 و تولید زئولایت نوع X ازجمله X13 به­عنوان مواد پایه مولکولار­سیوها
  • تولید 12،000 تن در سال انواع گریدهای زئولایت Y، همچون RE، USY، HY، PRSY، REUSY، MOY، CREY و …
  • بزرگ‌ترین واحد تولیدکننده انواع گریدهای سیلیکات سدیم مایع و جامد به ظرفیت 120،000 تن در سال به دو روش کوره و اتوکلاو در ریشیو و خلوص‌های مختلف. این واحد بخش قابل‌توجهی از تولیدات خود را به کشورهای منطقه صادر می­کند. لازم به ذکر است این ماده یکی از مهم­ترین پیش ماده‌های لازم جهت تولید زئولایت­های Y، A، X و کاتالیزورهای FCC/RFCC است.
  • تولیدکننده سدیم آلومینات در غلظت­های گوناگون (از مواد اولیه کاتالیزور و مولکولار سیو)
  • تولیدکننده آلوم مایع با ظرفیت 12،000 تن در سال (از مواد اولیه کاتالیزور)
  • اولین و بزرگ‌ترین تولیدکننده ماده آلومینوکلرهیدرول با ظرفیت 6،000 تن در سال (بایندر کاتالیزور)
  • در حال طراحی و ساخت واحد صنعتی سنتز زئولایت ZSM-5 در ایران (با همکاری شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی اولین بار در ایران) به ظرفیت 1،200 تن در سال
  • دارای واحد شکل‌دهی مولکولارسیوهای مورداستفاده در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی با ظرفیت 10،000 تن در سال، که می­تواند مولکولارسیوهایی با اشکال کروی و استوانه­ای در ابعاد مختلف را تولید نماید.

پروژه تولید کاتالیست های پالایشگاهی FCC/RFCC: افق پیش رو در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی

پس از راه اندازی و بهره برداری موفقیت آمیز کارخانه تولید زئولایت A4 و با توجه به پتانسیل بالفعل شرکت بهداش در تهیه مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه زئولایت های صنعتی که شامل انواع سیلیکات سدیم و آلومینات سدیم است، به نظر رسید که برای توسعه آینده فعالیت های شرکت و همچنین توجه به نیازمندی های ضرروی کشور در صنایع مختلف، تولید انواع دیگر زئولایت ها در دستور کار مجموعه بهداش قرار گرفت. بررسی های صورت گرفته حاکی از آن بود که در صنایع نفت و گاز و بخصوص بخش پالایش، کاتالیست های FCC/RFCC با مصرف سالانه بیش از 10 هزار تن در سال پرمصرف ترین کاتالیست های حال حاضر ایران هستند که جزء اصلی آنها را زئولایت های تیپ Y تشکیل می دهند. ناگفته نماند که کاتالیست های FCC/RFCC پیچیده ترین نوع کاتالیست های تجاری محسوب شده و همچنین تولید زئولایت های Y نیز مشکل ترین فرایند و مکانیزم تولید را در بین تمامی زئولایت های صنعتی دارا هستند. ضمن این که از تولید NaY به ظرفیت 6،000 تن در سال مقدار 3،000 تن در سال قابل عرضه به بازار است.

کاتالیست های FCC و RFCC در پالایشگاه های شازند اراک و آبادان برای تبدیل نفت خام و باقی مانده های سنگین تر آنها به محصولات پرارزش بنزین، گازوئیل، پروپیلن و غیره مصرف می شوند. متاسفانه این کاتالیست ها در تمام طول دوره صنعت نفت ایران بطور 100 درصد از خارج کشور وارد شده  و می شود. در نتیجه این کاتالیست ها نقش بسیار حیاتی و تعیین کننده در صنایع نفت ایران ایفا می کنند. با توجه به این موارد، شرکت شیمیایی بهداش مصمم شد این کاتالیست ها را از مراحل اول زنجیره ارزش آن یعنی از خود زئولایت های تیپ Y تولید کند. با توجه به پیچیدگی فرایند تولید و حجم سرمایه گذاری بالا برای راه اندازی کارخانه های مورد نظر، در سال 1394 تفاهم نامه ای سه جانبه مابین شرکت شیمیایی بهداش، شرکت ملی پالایش و پخش و معاونت فناوری ریاست جمهوری منعقد شد که بر اساس آن شرکت بهداش به عنوان تولید کننده این کاتالیست ها به رسمیت شناخته شده و این پروژه را رنگ و بویی ملی داد.

عملیات احداث این کارخانه های با حجم سرمایه گذاری بیش از 8،000 میلیارد ریال از اردیبهشت 96 شروع شده و تا انتهای سال جاری به بهره برداری خواهد رسید. این کارخانه های شامل دو پلنت تولیدی مجزا است:

  1. پلنت تولید زئولایت های تیپ Y: در این پلنت زئولایت NaY با ظرفیت 6،000 تن در سال، زئولایت USU و زئولایت ReY هر کدام با ظرفیت 3،000 تن در سال تولید می شوند.
  2. پلنت تولید کاتالیست های FCC و RFCC: با ظرفیت مجموع 10 هزار تن در سال که قابلیت افزایش به 20 هزار تن در سال را دارد.

لازم به ذکر است که در فرمول کاتالیست های FCC و RFCC علاوه بر اجزای زئولایتی، اجزای غیر زئولایتی مانند کائولن فرآوری شده، آلمینیوم سل، سود و بوهمایت و ZSM-5 نیز حضور دارند که به عنوان ماتریکس، بایندر و فیلر شناخته می شوند. به علاوه افزونی های دیگر مانند زئولایت ZSM-5 نیز مصرف می شوند که نقش بسیار مهمی در عملکرد کاتالیست ایفا می کنند. با توجه به خط مشی و رسالت ملی شرکت بهداش که مقید به قطع وابستگی به خارج و تولید هر ماده شیمیایی مورد نیاز برای ایران، هم اکنون شرکت شیمیایی بهداش در حال راه اندازی واحدهای تولید آلومینیوم سل، سودوبوهمایت، کائولن فعال شده، زئولایت ZSM-5 و دیگر مواد مورد نیاز برای بومی سازی تام و تمام کاتالیست های پالایشگاهی است.

اعضای هیات مدیره بهداش

رشد و توسعه پايدار شرکت بر پايه ارزشهای؛ امانتداری، عدالت محوری، کیفیت مداری، پاسخگویی و صداقت با حداکثر نمودن رضايتمندی کارکنان ،مشتريان، سهامداران و همچنین پاسداشت سرمايه‌های ملی،‌ استقلال و توسعه پايدار كشور از طریق:

ارائه محصولات پایه و حد واسط به همراه خدمات مورد نياز صنايع توليدی در حوزه‌های شيميايی، بهداشتی، نفت و گاز، کاشی و سرامیک

لذا متعهدیم تا با استفاده از مديريت سرمايه دانش محور، مديريت موثر روابط با مشتريان، نوآوری و توسعه محصولات و خدمات، استفاده از دانش و فناوری های روز دنيا، افزایش توانمندی و انگیزه كاركنان، کارآفرینی و پاسخگویی در قبال وظايف اجتماعی و زيست محيطی جامعه، حقوق تمامی سرمايه‌گذاران و سهامداران را حفظ و تمامی تلاش خود را در جهت رشد و تعالی، توسعه و سودآوری شرکت به‌كار بسته اقدام نماييم.

 مشتری ‌مداری
 اشتغال‌آفرینی پویا
اشاعه روحیه رهبری
نتیجه گرایی
توسعه همکاری‌ های تجاری
ارتقاء جایگاه اجتماعی سازمان
یادگیری، نوآوری و بهبود مستمر
انعطاف‌پذیری در انجام فعالیت ‌ها
توسعه و مشارکت همکاران و انجام کار گروهی
مسئولیت‌پذیری و پاسخگویی در مقابل عملکرد
ارتقاء هم ‌افزایی مبتنی بر واقعیت با رویکرد فرآیندی (درون گروهی ـ شرکای تجاری)

در افقی 10 ساله شرکت بهداش، شرکتی است پذیرفته شده و موفق در بورس اوراق بهادار تهران، فعال و نو آور در صنایع شیمیایی،  نفت و گاز  و جزو شرکت  های برتر در سطح کشور با هویت ملی و الهام بخش در عرصه خودکفایی ملی ،کارآفرینی و تولید ثروت.

سیاست‌های شرکت در ارتباط با راهبری شرکتی، گزارشات پایداری و اقدامات صورت گرفته در رابطه ‌با آن

  شرکت شیمیایی بهداش همواره برآن بوده است تا با ارتقای سطح دانش و بومی سازی فن‌آوری های نوین و بهره گیری از نیروی انسانی متخصص و متعهد محصولاتی قابل رقابت در کلاس جهانی را ارائه نماید. با وجود کمبود گسترده منابع آبی کشور و وجود تنش های زیست محیطی در این حوزه و با در نظر داشتن این نکته که تولید محصولات شیمیایی همواره نیاز به مصرف مقادیر زیاد آبی دارد ، شرکت طی سال‌های اخیر در تلاش بوده است تا با بالا بردن ظرفیت های تصفیه آب و بازیافت پسا‌ب‌های صنعتی و شهری بتواند آب مصرفی خود را از بدون ایجاد هرگونه مزاحمت زیست محیطی تامین نماید. همچنین با توجه به موقعیت جغرافیایی کارخانجات،  شرکت شیمیایی بهداش در زمینه تصفیه گازهای خروجی سمی خود از دیرباز فعالیتی مستمر داشته است تا بتواند فعالیتی پایدار در منطقه داشته باشد و از هرگونه آسیب به محیط زیست کشور جلوگیری نماید.

در سالهای اخیر کیفیت هوای شهرهای بزرگ تبدیل به معضلی بزرگ برای محیط زیست کشور شده است. شرکت شیمیایی بهداش با توجه به نیاز کشور به تولید سوخت باکیفیت جهت خودروهای سواری، در سال 1396 اقدام به شروع ساخت کارخانجات تولید کاتالیست‌های صنعت نفت و گاز نمود و با لطف و عنایت پرودگار در سال 1402 این پروژه به بهره‎‌برداری رسید و موفق شد تا گامی بلند در جهت خودکفایی و بالا کیفیت سوخت خودروهای سواری بردارد.

 بعد رسالت و مسئولیت اجتماعی

    این شرکت در خصوص انجام رسالت مسئولیت اجتماعی خود به طور دائمی توسط ممیز معتبرشان (SGS) مورد پایش و ارزیابی قرار می‌گیرد. در این راستا شرکت ضمن عضویت در سامانه کیفیت تأمین‌کنندگان بین‌المللی، عمل به الزامات متدولوژی حسابرسی روابط تجاری از منظر اصول اخلاقی (SMETA) را نیز پذیرفته است. همچنین، بر خلاف غالب شرکت‌های حاضر در بازار سرمایه، هیئت‌مدیره این شرکت سال‌هاست که از حضور بانوان بهره‌مند بوده و از قابلیت‌های ویژه بانوان برای پیشبرد امور برخوردار است. بعلاوه باتوجه‌به حضور سهام‌دار عمده در ساختار سرمایه شرکت و حضور مستمر نماینده سهام‌دار عمده در هیئت‌مدیره احتمال معطل ماندن فرایند تصمیم‌گیری بسیار اندک است. ساختار خانوادگی شرکت نیز مزایایی چون نبود بروکراسی اداری و امکان اخذ سریع تصمیمات را فراهم ساخته است.

در راستای اهداف تعیین شده مجمع عمومی سالیانه مورخ 1403/02/31، به هیئت مدیره شرکت اختیار داده است تا سقف 10.000 میلیون ریال بابت انجام امور مسئولیت اجتماعی هزینه گردد. شرکت طی دوره گزارشگری اقدامات زیر را انجام شده است:

ردیف

موضوع

مبلغ (میلیون ریال)

شرح اقدامات صورت گرفته

1

مراکز آموزشی

1.500

مشارکت در نوسازی مدارس مناطق کمتر برخوردار

بعد محیط‌زیست

در بعد محیط‌زیست شرکت بهداش به‌عنوان یک شرکت صنایع سبز، در تولیدات خود روش‌های سازگار با محیط‌زیست را به کار می‌گیرد و با تولید محصولات سازگار با محیط‌زیست همواره به حفاظت از این منابع اقدام می‌نماید. همچنین این شرکت با تصفیه پساب و فاضلاب خروجی در راستای حفظ و حراست از محیط‌زیست پیرامون خود اقدام کرده و از این طریق میزان تولید و استفاده از مواد خطرناک در آن به حداقل می‌رسد.

اهداف شرکت در جهت پایداری زیست محیطی :

  • حفظ و حراست از منابع طبیعی و محیط‌زیست
  • نصب و راه‌اندازی سیستم تصفیه فاضلاب و پساب خروجی
  • انطباق با قوانین زیست محیطی در ابعاد جهانی
  • برقراری سیستم اندازه‌گیری پارامترهای محیط‌زیست مطابق طرح خوداظهاری در پایش
  • رفع و دفع اصولی و بهداشتی زباله
  • مدیریت بازیافت مواد زائد
  • ارتقای دانش زیست‌محیطی
  • اجرای نوآوری‌های زیست‌محیطی

 

اقدامات صورت گرفته در جهت پایداری زیست محیطی:

  • نصب و راه‌اندازی سیستم تصفیه فاضلاب و پساب خروجی
  • عضویت در مجمع جهانی پایداری منابع روغن پالم
  • برقراری سیستم اندازه‌گیری پارامترهای محیط‌زیست مطابق طرح خوداظهاری در پایش
  • رفع و دفع اصولی و بهداشتی زباله
  • مدیریت بازیافت مواد زائد
  • ایجاد و توسعه فضای سبز در محیط کارخانه
  • پیاده‌سازی سیستم مدیریت زیست‌محیطی ISO 14001:2015
  • افزایش بهره‌وری با مصرف مناسب حامل‌های انرژی
  • تولید و ترویج مصرف محصولات سازگار با محیط‌زیست
  • عقد قرارداد با شرکت‌های معتمد سازمان محیط‌زیست جهت امحاء پسماندهای خطرناک
  • کاهش مصرف سوخت‌های آلاینده و جایگزینی با منابع انرژی کم آلاینده و پاک

 

کمیته های تخصصی

شرکت شیمیایی بهداش جهت انجام وظایف خود در قبال سهام‌داران و حفظ ارزش شرکت کمیته­هایی تخصصی به شرح زیر ایجاد نموده است:

الف) کمیته حسابرسی

براساس الزامات حاکمیت شرکتی با هدف کمک به ایفای مسئولیت نظارتی هیئت‌مدیره و بهبود آن جهت کسب اطمینان معقول در اثربخشی فرایندهای نظام راهبری، مدیریت ریسک و کنترل‌های داخلی، سلامت گزارشگری مالی، اثربخشی حسابرسی داخلی، استقلال حسابرس مستقل و اثربخشی حسابرسی مستقل و رعایت قوانین، مقررات و الزامات تشکیل گردیده است. همچنین جلسات کمیته‌ها به صورت ماهانه و با انطباق با دوره گزارشگری مالی شرکت برگزار می‌گردد.

  • آقای میر سعید نیکزاد لاریجانی
  • آقای طاها خرسند
  • آقای شاپور محمدی

 

 ب) کمیته مدیریت انتصاب

  • براساس الزامات حاکمیت شرکتی با هدف بررسی و احراز شرایط برای نامزدهای هیئت‌مدیره
  • بررسی و احراز شرایط مقرر برای عضو مستقل هیئت‌مدیره طبق قوانین و مقررات
  • پیشنهاد انتصاب و برکناری مدیران ارشد
  • پیشنهاد نامزدهایی برای عضویت در کمیته‌های تخصصی

 افراد این کمیته به شرح زیر می‌باشد:

  • خانم مژده عابدی آملی
  • آقای میر سعید نیکزاد لاریجانی
  • آقای علیرضا عموزاده آملی
  • آقای وحید افتخاری (دکترای حسابداری، معاونت مالی و اقتصادی ، مدیر مالی و رئیس حسابداری شرکت های مختلف)
  • آقای رضا دارشی (فوق لیسانس مدیریت صنعتی ، مدیر عملیات منابع انسانی)

 

ج) کمیته مدیریت ریسک

کمیته مدیریت ریسک براساس الزامات حاکمیت شرکتی و اختیارات تفویض شده از سوی هیئت‌مدیره با هدف کمک به ایشان برای دستیابی به اهداف و برنامه استراتژیک شرکت شکل گرفته است. این کمیته ضمن اخذ مشاوره در حیطه بازار کسب و کار، سعی بر یکپارچه‌سازی مدیریت ریسک فعالیت‌های شرکت، ارائه پیشنهادهای لازم در راستای افزایش بهره‌وری آن و کمک به مدیران ارشد در تصمیم‌گیری‌ها دارد. افراد این کمیته به شرح زیر می‌باشد:

  • خانم مژده عابدی
  • آقای حمید رضا کاکاوند (لیسانس شیمی، قائم مقام مدیرعامل)
  • آقای وحید افتخاری (دکترای حسابداری، معاونت مالی و اقتصادی ، مدیر مالی و رئیس حسابداری شرکت های مختلف)

 

رعایت حقوق مصرف کنندگان

رعایت حقوق مصرف‌کنندگان از لحاظ ارائه محصولات قابل رقابت در بازارهای جهانی و در نظر گرفتن نظرات مشتریان در فرآیند تولید محصولات:

حفظ و ارتقای کیفیت محصولات تولیدی

بررسی و تحقیق جهت ارائه محصولات با کیفیت در کلاس جهانی 

اقدامات صورت پذیرفته در راستای تحقق برنامه های راهبردی و پیاده سازی اثربخش اصول حاکمیت شرکتی:

ردیف

اصول حاکمیت شرکتی

شرح اقدامات صورت گرفته

1

چارچوب حاکمیت شرکتی اثربخش

بازنگری منشور اخلاق سازمانی

اقدام در جهت اجرای الزامات منشور حاکمیت شرکت مصوب سازمان بورس اوراق بهادار

تشکیل کمیته های تخصصی تحت نظر هیئت مدیره جهت افزایش کارایی و اثربخشی هیئت مدیره

تشکیل منظم جلسات هیئت مدیره و بررسی مسائل پیاده سازی الزامات حاکمیت شرکتی

2

 

رعایت حقوق سهامداران اقلیت و حقیقی

ایجاد فرصت کافی به منظور پرسش و پاسخ سهامداران در مجامع عمومی

تکمیل اطلاعات شرکت در پایگاه اینترنتی شرکت جهت دسترسی یکسان تمامی سهامداران

اتخاذ رویه های مناسب در چارچوب قوانین و مقررات و راستای رعایت یکسان حقوق کلیه سهامداران از جمله حضور و اعمال حق رای در مجامع عمومی صاحبان سهام

3

رعایت حقوق ذینفعان

رعایت استانداردهای URSA بابت رعایت حقوق همه کارکنانی

برگزاری جلسات مدون با مشتریان و تامین کنندگان

4

شفافیت و افشا

کلیه گزارش‌هایی که طبق قوانین و مقررات افشای آن الزامی است پس از تایید سازمان از طریق پایگاه اینترنتی شرکت و کدال در اختیار عموم قرار دارد.

5

مسئولیت پذیری هیئت مدیره

بررسی سالانه سیستم کنترل های داخلی توسط هیئت مدیره و درج و افشا آن تحت عنوان گزارش کنترل های داخلی

هیئت مدیره ساز و کاری برای جمع آوری گزارش های مربوط به نقض قوانین و مقررات نارسایی در شرکت و رسیدگی به آنها را تدوین و بر اجرای آن نظارت دارد

بررسی عملکرد به صورت ماهانه در هیئت مدیره شرکت و پایش مداوم عملکرد از طریق سیستم اطلاعاتی داخلی

تندیس های بهداش

گواهینامه ها